Syysyöretki 2004

Syysyöretkellä opeteltiin leirinrakentelua ja riihitettiin.

Noin nelisenkymmentä nuorta ylitorniolaista partiolaista kokoontui taas viettämään jo perinteeksi muodostunutta syysyöretkeä Eholammen upeisiin maisemiin. Retkemme tämänvuotiseksi teemaksi päätimme valita leirirakentelun, sillä se on joka partiolaiselle todella hyödyllistä ja mukavaa.

Nuorten partiolaisten joukko saapui Eholammelle lauantaiaamupäivällä puoli kahden aikaan, ja aamupiirin jälkeen vartiolaiset lähtivät nostamaan sudenpentujen puolijoukkuetelttoja yöpymiskuntoon, ja saivat ne todella hienosti valmiiksi Mösön ja Huipun ohjauksessa, jonka jälkeen porukkaan liittyivät myös Risto ja Tommi aamuisen kolmen tunnin maastopyöräilyretken päätteeksi. Sudenpentujen puolijoukkuetelttojen pystytyksen jälkeen vartiolaiset alkoivat opetella leirirakentelua kolmijalan teon muodossa. Kolmijalaloista tulikin todella hyviä ja kestäviä, joten ensi leirillä sitten näidenkin teko onnistuu vaivatta.

Sudenpennut puolestaan alkoivat valmistella retkelle päivälliseksi makkarakeittoa, ja kuuden aikana vatsamme oli jo ihan täysi loistavasta makkarakeitosta, näkkileivästä, ja mehusta. Kiitos siitä sudareille!

Tummenevassa Eholammen illassa päivällisen jälkeen sudenpentujen ryhmä ja nuoremmat vartiolaiset kokoontui nuotiolle opettelemaan puukon käytös saloja vanhempien vartiolaisten aloitellessa riihitystä. Puukon käyttö sujui onnistuneesti ja suuremmilta tapaturmilta vältyttiin. Riihityskin onnistui mukavasti ja ilta kahdeksan aikaan kokoonnuttiin suurelle iltanuotiolle, jossa saimme nähdä sketsejä, näytelmiä, ja vain olla yhdessä.

Illan sisaruspiirin jälkeen sudenpennut suuntasivat puolijoukkueteltoilleen ja vartiolaiset laavuilleen, ja Eholampi lähes hiljeni.

Suhteellisen hyvin nukutun yön ja aamupuuron jälkeen ohjelmassa oli majoitteiden purkaminen, jonka jälkeen kokoonnuttiin Eholammen "kenturalle" aarteenryöstöä varten. Ja siinähän kävi sitten niin, että Sekamehu taisi vadelma-hallonin pestä tässä lajissa.

Viimeisenä ohjelmassa oli loppupiiri, jonka jälkeen kimpsut ja kampsut kasattiin autoihin, ja matka kohti kotia ja omaa sänkyä alkoi!

- Tommi