Samoajat

Saikkaajat

Samoajavartio Saikkaajat on vartio, joka on toiminut jo pitkään yhdessä, porukan ydin porukka on ollut yhdessä jo sudenpennuista lähtien. Vartion koko on ajan saatossa hieman pienentynyt, mutta tällä hetkellä porukassa toimii aktiivinen 6 tyypin, hassu, mielenkiintoinen ja omalaatuinen sakki.

Vartion tunnusmerkiksi on muodostunut mm. se, että he ovat tarmokkaasti ja taidolla järjestäneet koko lippukunnalle jo useamman retken. Heidän mielestään, kun on hyvää ruokaa niin mielikin on parempi. Saikkaajat ovat mielenkiintoinen sekoitus vastuunkantoa, hauskanpitoa ja taitoa.

Tulevan syksyn aikana Saikkaajat suuntaavat kohti vaeltajaikäkautta.

Saikkaavan vartion mottona on, että ”eksyminen on taitolaji”.

Luotsi

Hanna Hiltunen puh. 040 778 6819

Saikkaajien kolovuoro

Kerran kuukaudessa
viikonloppupäivänä,
seuraava kerta 15.9.

Samoajat (15-17 v.)

Samoajat ovat jo aikuisuuden kynnyksellä ja luotsin tuella he voivat järjestää lippukunnalle isojakin juttuja, esim. retkiä. Samoaja on kiinnostunut ympäristöstään ja haluaa tutkia uusia maisemia. Hän selviytyy jo itsenäisesti tilanteista ja kykenee toimimaan erilaisissa ryhmissä. Samoaja osaa opettaa asioita myös muille, samalla kun haluaa kehittää itseään. Samoajaohjelma koostuu erimittaisista aktiviteeteista, joista osa on pakollisia ja osa vapaavalintaisia. Aktiviteetit on jaettu aiheittain 21 TASKUUN. Pakollisissa aktiviteeteissa samoajat tutustuvat samoajaohjelmaan sekä oppivat johtajuutta, ryhmätyöskentelyn taitoja sekä laajentavat näköpiiriään lippukunnan ulkopuolelle. Varsinaisena samoajaryhmän vartionjohtajana toimii vuorollaan joku samoajista. Samoajaohjelman onnistumiseksi vartio tarvitsee tuekseen aikuista samoajaluotsia, joka kannustaa vartiota ja auttaa sitä käytännön toteutuksissa.