Tarpojat

Timantit

Sinnikäs tarpojavartio Timantit on pienestä koostaan huolimatta ehtinyt jo lyhyen olemassa olonsa aikana ehtinyt tehdä useamman retken ja yhden pidemmän vaelluksenkin.

Vartiossa on tällä hetkellä neljä jäsentä ja vaikka murrosikäisen lyhytpinnaisuus välillä puskee pintaan, niin porukka tykkää vielä leikkiäkin ja kokeilla uusia asioita. Vartio on alkanut myös kokeilla omia siipiään vastuunkantamisessa lippukunnan arjessa. Jokainen vartion jäsen on erilainen, ja yhdessä he muodostavat Timanttisen kokonaisuuden, johon tarvitaan kaikkia. Jos yksi on joukosta pois, niin vartio ei kykene toimimaan täysillä.

Timanttien mottona on: Yhdessä yrittäen...

Vartionjohtaja

Hanna "Härski" Hiltunen, puh. 040 778 6819

Timanttien kolovuoro

Maanantaisin klo 17.30 - 19.00

Tarpojat (12-15 v.)

Tarpoja tekee jo pidempiä retkiä, useamman päivän vaelluskaan ei ole mahdottomuus. Tarpoja on toiminnallinen, kokeilunhaluinen ja tunneherkkä. Hänellä on omia ideoita, vaikka ehkä ei aina hermoja niiden toteuttamiseen. Tarpojat suorittavat ohjelmassaan TARPPOJA, joita on olemassa kuusi. Selviytymis-, Yhteiskunta-, Leiri- ja LuovuusTarpot kestävät kukin puoli vuotta, kolmantena tarpojavuonna suoritetaan vielä Minäminä- ja KaupunkiTarpot. Vartionjohtajan ja luotsin tuella tarpojat suunnittelevat itselleen Majakan, johon tarppo tähtää ja huipentuu sekä valitsee ne aktiviteetit, joita tekemällä taidot majakkaa varten karttuvat. Tarpojat myös harjoittelevat johtamistaitoja lyhyissä johtamistehtävissä. Tarpojia johtaa mahdollisuuksien mukaan samoaja- tai vaeltajaikäinen.