Vaeltajat

Saikkaajat

 

Vaeltajajavartio Saikkaajat on vartio, joka on toiminut jo pitkään yhdessä, porukan ydin porukka on ollut yhdessä jo sudenpennuista lähtien. Vartion koko on ajan saatossa hieman pienentynyt, mutta tällä hetkellä porukassa toimii aktiivinen 5 tyypin, hassu, mielenkiintoinen ja omalaatuinen sakki.

Vartion tunnusmerkiksi on muodostunut mm. se, että he ovat tarmokkaasti ja taidolla järjestäneet koko lippukunnalle jo useamman retken. Heidän mielestään, kun on hyvää ruokaa niin mielikin on parempi. Saikkaajat ovat mielenkiintoinen sekoitus vastuunkantoa, hauskanpitoa ja taitoa.

Kokoontumiset pidetään viikonloppu päivisin, jotta muilla paikkakunnilla asuvat vartion jäsenetkin pääsevät mukaan toimintaan. 

Mikäli haluat mukaan toimintaan ota yhteys Härskiin.

Luotsi

Kolovuoro

Kokoontumiset kerran kuukaudessa lauantaisin

Vaeltajat (18-22 v.)

Vaeltajaohjelma kulkee 18-22-vuotiaan partiolaisen elämän mukana. Ohjelmassa on huomioitu eri elämänvaiheessa olevat vaeltajat – niin opiskelu- kuin työelämän osalta, mutta myös henkilökohtaisten toiveiden ja ominaisuuksien mukaisesti. Vaeltajien aktiviteetit on jaettu RASTEIHIN. Pakollisia rasteja ovat Tervetuloa vaeltajaksi, Partiojohtajan peruskurssi, Ulkomaanprojekti ja Aikuisuuteen. Loppujen 33 rastin joukosta valitaan jokaisesta vähintään yksi aktiviteetti. Jokaisen vaeltajan oma ohjelma rakentuu viisivuotiseen henkilökohtaiseen toimintasuunnitelmaan eli vaelluskarttaan. Pienen paikkakunnan kirouksia on se, että viimeistään vaeltajaikäkauden alettua, vievät vaeltajien elämänpolut heidät pois Ylitorniolta, kun ei opiskelupaikkoja lukion jälkeen täällä ole. Mutta muualle muutettuaan on mahdollista osallistua vielä lippukunnan retki- ja leiritoimintaan.